Pensia până la care pot fi acordate medicamente compensate cu 90% de la 1 ianuarie

Sursa: freesvg.org

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că, de la începutul anului viitor, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% preţul de referinţă al medicamentelor de pe sublista B va creşte de la 1.429 lei la 1.608 lei, conform Hotărârii de Guvern nr. 1556/2022, publicată joi în Monitorul Oficial. De Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor beneficiază toţi pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială sub valoarea menţionată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, transmite News.ro.

CNAS mai precizează, în comunicatul de presă, că la stabilirea plafonului de pensie până la care pot fi acordate medicamente compensate cu 90% nu se ia în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună. Acest ajutor va fi acordat în două tranşe, în lunile ianuarie şi octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

CNAS şi casele de asigurări de sănătate au luat deja măsuri de informare a furnizorilor parteneri de servicii medicale despre noutăţile care survin în modul de aplicare a Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

Sandra Alexiu: Vom trece printr-un sezon greu de gripă şi acum este de-abia începutul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here