Percheziții acasă la șeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diplomat de BAC

Poliţiştii fac, sâmbătă, o percheziţie la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al unui funcţionar public cercetat pentru înşelăciune, după ce ar fi prezentat la angajare documente de studii falsificate. Surse judiciare susţin că ar fi vorba despre şeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, a anunţat Poliţia Română. 

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.  

Persoana cercetată va fi dusă la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală. Operaţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. Conform unor surse judiciare, ar fi vorba despre şeful Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga.

Cine este Laurențiu Baranga

Anchetatorii suspectează că Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diplomat de bacalaureat.

Laurențiu Baranga a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București. După nouă ani, a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în 2011 a obținut titlul de doctor în management la Universitatea Valahia.

Din 2012 este conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria.

Din 2016 este membru ARACIS, având atribuții în evaluarea programelor de studii și a instituțiilor de învățământ superior.

CV-ul lui Laurențiu Baranga – AICI

El a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie 2020.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Laurențiu Baranga va fi adus la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală, potrivit Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here