Fundația Titulescu, controlată de Adrian Năstase, a lansat cartea fostului ofițer de Securitate Ristea Priboi

“Fundația Europeană Titulescu are plăcerea să vă prezinte volumul intitulat <Lumini și umbre din viața unui spion>, semnat de Ristea Priboi“, anunță site-ul acestei fundații, potrivit Newsweek.ro.

Spionul din carte este chiar Ristea Priboi, fost ofițer de securitate care, cu sprijinul lui Adrian Năstase, a deținut funcții de conducere în PSD și în Parlament. 

Ristea Priboi a fost infiltrat în Mișcarea Transcedentală și a contribuit la lichidarea ei, în 1981. 

Din mai 1988, ar fi fost transferat la UM 0225, altă subdiviziune a spionajului, angajată în infiltrarea emigraţiei române din Europa şi în combaterea posturilor de radio străine care emiteau în limba română.

Pe site-ul CNSAS, nu apare numele său. 

Priboi a fost șeful Direcției resurse financiare a PDSR în campania electorală din 2000. În 2001, când era deputat PSD, a fost numit șef al comisiei parlamentare de control a SIE, dar s-a retras după scurt timp, urmare a scandalului public generat de această numire. 

Fundația Titulescu, condusă de Adrian Năstase, îi are în consiliu pe Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, dar și vicepreședinte al fundației, pe academicianul Aurel Pop – el însuși acuzat că a colaborat cu o direcție a Securității care supraveghea emigrația – sau pe jurnalistul Adrain Ursu. 

Priboi a scris pe site-ul fundației că dorința sa a fost să ofere cititorului “un text credibil, scris cu sinceritate și dragoste pentru adevăr, despre o serie de evenimente la care viața mi-a dat șansa de a fi părtaș într-un fel sau altul“. 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here