Peskov reia amenințarea cu arma nucleară

Sursa: Kremlin.ru

Moscova va utiliza arma nucleară în Ucraina doar în cazul unei „ameninţări existenţiale” împotriva Rusiei, a declarat marţi pentru CNN International purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Avem o doctrină de securitate internă, este publică, puteţi citi acolo toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare. Dacă este vorba despre o ameninţare existenţială pentru ţara noastră, atunci ele pot fi folosite în conformitate cu doctrina noastră”, a spus Dmitri Peskov.

Jurnalista Christiane Amanpour de la CNN International l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului dacă este „încrezător” sau „convins” că preşedintele rus Vladimir Putin, de care este foarte apropiat, nu va folosi arme nucleare în Ucraina.

Armata rusă întâmpină o rezistenţă neaşteptată din partea forţelor de securitate ucrainene de la începutul războiului lansat la 24 februarie.

Potrivit Pentagonului, armata ucraineană, care păstrează controlul asupra marilor centre urbane, a fost în situaţia în ultimele zile să efectueze câteva contraofensive care i-au permis, în special în sud, să recâştige teren în dauna trupelor ruse.

Experţii militari consideră că armata rusă suferă de probleme logistice şi de comunicare, mai scrie AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here