Peste 60.000 de români îşi sărbătoresc ziua de naştere pe 1 decembrie

Sursa: Pixabay

Peste 60.000 de români sunt născuţi în 1 decembrie, dată în care este sărbătorită Ziua Naţională a României, transmite News.ro.

Potrivit Ministerului de Interne, 60.360 de români s-au născut pe data de 1 decembrie. 31.407 dintre aceştia sunt femei şi 28.953 bărbaţi.

Din datele transmise de Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor reiese că 9.274 dintre românii născuţi pe 1 decembrie au vârstele cuprinse între 0 şi 17 ani, 3.837 au vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, 35.507 între 25 şi 65 de ani şi 11.742 au peste 65 de ani.

Totodată, MAI a amintit atât sărbătoriţilor zilei, cât şi tuturor persoanelor care doresc să achiziţioneze cadouri prin intermediul site-urilor web să nu cadă în plasa persoanelor care organizează escrocherii cu site-uri false sau care solicită datele bancare ale potenţialilor clienţi.

”Nu accesaţi linkuri primite în mesaje pe care nu le-aţi solicitat, nu efectuaţi plăţi cu cardul decât folosind măsurile de securitate indicate de banca emitentă şi, pe cât posibil, solicitaţi plata ramburs a coletelor. De asemenea, în condiţiile în care la locuinţa dumneavoastră vin diferite persoane care se prezintă ca fiind vânzători ambulanţi, nu permiteţi accesul în casă respectivelor persoane pentru a nu deveni victimele unor furturi din locuinţă. Dacă sesizaţi un incident de acest gen, solicitaţi respectivelor persoane să plece de pe proprietatea dumneavoastră şi, dacă refuză, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112. În cazul în care sesizaţi o tentativă de escrocherie on-line, anunţaţi cea mai apropiată secţie de poliţie”, recomandă MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here