Tenorul spaniol Placido Domingo a respins încă o dată acuzațiile de hărțuire sexuală pe care i le-au adus peste 20 de femei în ultimele luni și a spus că s-a comportat întotdeauna ca „un domn” „ale cărui gesturi galante sunt privite diferit în prezent”, potrivit Associated Press, preluată de Mediafax.

Într-un interviu publicat vineri de publicația spaniolă online El Cofidencial, tenorul în vârstă de 78 de ani a spus că se simte puternic în pofida acuzațiilor, pe care le-a calificat drept „un coșmar”.

El a mai spus că intenționează să continue să cânte pe scenă cel puțin până la încheierea angajamentelor pe care le are în prezent, respectiv până în 2021.

Agenția de presă Associated Press a scris în lunile august și septembrie că a vorbit cu peste 20 de femei, cele mai multe afirmând că Domingo a încercat să le determine să întrețină relații sexuale cu el și uneori le-a pedepsit pe linie profesională dacă l-au refuzat.

Domingo a contestat acuzațiile, numindu-le „în multe feluri, pur și simplu incorecte”. Acesta a mai spus că „interacţiunile şi relaţiile au fost întotdeauna primite bine şi consensuale”, deşi a subliniat că „regulile şi standardele” s-au schimbat.

În interviul pentru El Confidencial, Domingo a spus că spaniolii sunt în mod natural „calzi, afectuoşi şi iubitori”. „Am fost galant, dar întotdeauna în limitele unui comportament de domn, ale respectului şi sensibilităţii”, a mai spus acesta.

Operele din SUA au anulat viitoarele reprezentaţii ale lui Domingo, după acuzaţiile de hărţuire sexuală. La începutul lunii octombrie, tenorul a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles pe care o deținea din 2003. Opera din Los Angeles numise deja un avocat care să se ocupe de investigarea acuzațiilor aduse lui Placido Domingo, dar nu a oferit alte detalii.

Domingo, care împlinește în ianuarie 79 de ani, a continuat să cânte în Europa și după izbucnirea scandalului. Dar comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo a arătat că Domingo a decis să nu apară în cadrul unui eveniment care va prefața olimpiada invocând „complexitatea proiectului”.

Interviul din El Confidencial a fost publicat cu câteva zile înainte de apariţiile sale programate, de luni, în „Nabucco”, de Giuseppe Verdi, la Palau de les Arts din Valencia.

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie 2013, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Placido Domingo a câştigat primul său premiu Grammy în 1971 şi ulterior a mai fost recompensat cu 13 astfel de trofee. În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deţinător a numeroase alte trofee şi distincţii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franţa, premiul Prinţul Asturiei pentru arte (Spania) şi Medalia Libertăţii (SUA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here