Șase pistoale și 300 de gloanțe dum-dum au fost furate din sediul Guvernului Suediei

Șase pistoale Glock-17 și 300 de gloanțe dum-dum (gloanțe foarte puternice, care fac pagube uriașe atunci când intră într-un om), au fost furate din sediul guvernului Suediei, clădirea Rosenbad, aflată în apropierea Palatului Regal.

„Nu vor ca asta să se afle, vor să mușamalizeze totul” a spus o sursă pentru Dagens Juridik, principalul ziar de justiție din Suedia, care a publicat prima oară această știre.

Armele și muniția erau ținute într-un dulap și erau menite să fie date paznicilor clădirii în cazul unui incident major, precum un atac terorist, a scris thelocal.se. Dar când dulapul a fost mutat în timpul recentelor lucrări de renovare, pistoalele și gloanțele au dispărut. Firma care se ocupă de securitatea clădirii nu a găsit armele, care ar fi dispărut luna trecută.

„Cineva a reușit să le scoată din clădire. Orice avea armele trebuia să semneze pentru ele. Nimeni nu știe cum a fost spart dulapul în care erau armele” a spus sursa Dagens Juridik, potrivit thelocal.se.

Publicația a notat că dispariția gloanțelor dum-dum este mai îngrijorătoare decât cea a pistoalelor. Aceste gloanțe se lățesc atunci când sunt trase, ca să provoace cât mai multe pagube atunci când lovesc ținta. Gloanțele dum-dum sunt interzise în război, conform Convenției de la Haga din 1899, dar ele rămân legate în alte circumstanțe.

În Suedia există circa de 2,3 milioane de arme, la o populație de 10 milioane de locuitori. Asta înseamnă cam o armă la fiecare patru locuitori, una dintre cele mai mari valori din lume. De asemenea, în ultimii ani, atacurile armate au devenit o problemă reală în Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here