Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, aprobat. Când vin primii bani

Inquam Photos / George Calin

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus de România a fost aprobat, joi, iar premierul interimar, Florin Cîţu, a anunţat că, în acest moment, implementarea programului depinde de România. ”Ar trebui în decembrie să avem primii bani”, a declarat Florin Cîţu, transmite News.ro.

Premierul Florin Cîţu a participat, joi, în format online, la întâlnirea Consiliului ECOFIN, în cadrul căreia a fost aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.

”Întâlnire ECOFIN mai scurtă decât de obicei. Partea bună este că nu au fost întrebări şi nici observaţii la PNRR-ul României. Am avut o intervenţie foarte scurtă.  Tot ceea ce ţinea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noştri. Urmează implementarea PNRR şi ar trebui în decembrie să avem primii bani din PNRR”, a declarat Florin Cîţu, la finalul întâlnirii.

Premierul interimar a precizat că mai sunt acte normative care trebuie adoptate pentru implementarea PNRR, dar acest lcuru se va face, fie prin HG adoptat de către actualul Guvern interimar, fie prin proiect de lege în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 30 septembrie, decretul pentru promulgarea legii privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă necesar României.

Comisia Europeană a adoptat, în 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, prin care se acordă României granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Ajutor internațional în Covid | Echipă medicală din Danemarca, la Matei Balş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here