Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat autorizaţia de construire pentru lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica. Proiectul prevede devierea şi modernizarea tuturor reţelelor edilitare din zonă – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicaţii şi sistematizarea drumurilor.

Este un proiect esenţial pentru fluidizarea traficului din Bucureşti. Pentru că zona Doamna Ghica este una foarte aglomerată, la propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobaţi de către CGMB indicatorii tehnico-economici. În primăvara am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar acum am semnat autorizaţia de construire”, afirmă Gabriela Firea, citată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Conform sursei citate, proiectarea a durat trei luni şi, conform contractului, lucrările se vor finaliza in 12 luni.

Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro.

Proiectul vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a circulaţiei în zona de nord est a Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din două benzi de circulaţie pe sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here