PNL a stabilit data Congresului și numărul delegaților

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că data propusă pentru Congresul formaţiunii este 25 septembrie, iar numărul total de delegaţi va fi de 5.000, transmite News.ro.

„Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegere în PNL. Data propusă pentru Congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi, care cuprinde delegaţii aleşi de filialele judeţe şi de sector şi delegaţii de drept, numărul total de delegaţi va fi de 5.000 de delegaţi. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerilor PNL la toate nivelele”, a afirmat Orban.
El a prezentat şi calendarul de până la Congres.
„Ca şi calendar propus, în perioada 1 iunie – 15 iunie vor avea loc adunările generale ale autorităţilor locale care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iunie – 10 august vor avea conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform statului PNL, de 45 de zile pentru campania pentru Congres, adică echipele care candidează, candidaţii individuali sau echipele care susţin candidaţii la preşedinţie se duc în filialele judeţene după alegeri, îşi prezintă moţiunea, urmând ca filialele judeţene să hotărască pe cine sprijină”, a explicat liderul PNL.
Orban a menţionat că procedura de convocare a Congresului va fi finalizată duminică, în cadrul Consiliului Naţional.

1 COMENTARIU

  1. Alegerile la nivel local cumulate cu declaratiile imediate vor spune foarte clar cine este cistigatorul functiei de presedinte PNL. In mod normal cel care cumuleza acceptul majoritar al filialelor – sustinerea presedintelui tarii (fost sef PNL) avind in acelasi timp la dispozitie banii din PNNR ca parte a nevoilor de reformare a statului si cel ce prin masurile luate a reusit sa opreasca efctele dezastruoase ale pandemiei de covid 19 este si cistigatorul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here