Propagandistul-șef al Sputnik Moldova, trei ani interdicție de intrare în România

Iurie Roşca, şeful de facto al portalului oficial de propagandă al Rusiei şi fost lider al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), a primit o interdicţie de a mai intra în România pentru următorii trei ani.

„Fraţilor, calitatea fluidizării transportului şi a călătorilor spre România la vama Albiţa este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute. Am interdicţie de a intrare în Românie pentru trei ani de zile, începând cu septembrie 2020. Motivele, băieţii nu sunt obligaţi să mi le raporteze, aşa că, revin acasă, doamne ajută”, a spus Roşca într-o postare video pe Facebook.

Pe documentul prezentat pe reţelele de socializare se arată că motivul interdicţiei ar fi faptul că Iurie Roşca „nu deţine documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere”.

În ultimii ani, Iurie Roșca s-a ocupat intens de ventilarea propagandei pro-rusești în România, fie fizic în România în cadrul unor conferințe și lansări de cărți, fie prin intermediul Sputnik Moldova, post de radio și website de știri care atacă constant România și Occidentul cu temele specifice propagandei rusești și anti-occidentale.

Iurie Roșca este fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD) declarat pro-român, dar care a ajuns să se alieze politic cu comuniștii lui Vladimir Voronin în anii 2005. Neoficial, Iurie Roșca coordonează activitatea de propagandă a Sputnik Moldova, unul dintre vârfurile de lance a propagandei rusești în Republica Moldova, cu extensie și în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here