PNL Sector 1 anunță că reprezentanțîi săi din consiliul local au refuzat să voteze rectificarea bugetară prin care s-ar da tunuri la bugetul local, dar că această a trecut vineri și cu voturi de la USR, scrie ziare.com.

Consilierii PNL Sector 1 s-au luptat timp de aproape o luna cu primarul PSD Dan Tudorache și administrația PSD de la sectorul 1, care au ținut școlile captive într-o rectificare bugetară prin care se dau tunuri la bugetul local.

Consilierii PNL nu au votat bătaia de joc pe banii bucureștenilor, care include zeci de milioane de lei pentru toaletare de arbori și milioane de lei pentru o direcție foarte scumpă și inutilă. Din păcate, rectificarea bugetară a fost aprobată în ședința Consiliului Local de astăzi cu voturi de la USR”, atransmite PNL Sector 1 într-un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentanțîi filialei susțin că nu au votat rectificarea bugetară pentru că niciunul dintre amendamentele PNL care corectau cheltuirea excesivă a banilor nu a fost luat în seama și pentru că se păstrau în buget sume uriașe și nejustificate pentru toaletarea copacilor și direcția de sortare.

PNL a solicitat execuția bugetară a ADP și documente care să explice necesitatea acestor sume, dar acestea nu au fost primite. ADP primește peste 25 de milioane de lei, fără nicio fundamentare și invocând faptul că sunt contracte secrete și că trebuie consultate doar la sediul instituției. Contracte secrete pe banii cetățenilor?!

În tot acest timp, poziția PNL a fost extrem de clară: rezolvarea urgență a problemei fondurilor pentru școli și discutarea separată a proiectelor care vizau ADP și direcția de sortare”, se arată în document.

Reprezentanții PNL mai spun că în prima varianta de proiect de pe 23 septembrie, nu erau incluși bani pentru școli, în ciuda solicitărilor făcute de directori și că PNL a depus un amendament prin care o parte din sumele uriașe alocate pentru direcția de salubritate ajungeau către utilitățile școlilor, dar că PSD l-a respins pe 30 septembrie.

Ulterior, primarul PSD a constatat că școlile pot fi un instrument de presiune, așa că timp de o lună a șantajat copii, părinți și profesori, țînând școlile captive, fără fonduri, într-o rectificare bugetară prin care încearcă să dea ultimele tunuri din fonduri de la bugetul local. Concret, primarul a făcut un joc politic de cea mai joasă speță: a refuzat să aloce fondurile necesare școlilor și să le asigure copiilor condiții elementare pentru a învața în sectorul 1, atât timp cât consiliul local nu îi alocă bani pentru proiecte dedicate intereselor proprii”, acuză PNL.

Am dat dovadă de răbdare și bună-credință, pentru cetățenii acestui sector. Am prioritizat problemele reale, am venit cu soluții concrete, am luptat pentru școlile de sector. Colegii mei din consiliu au propus amendamente care au alocat bani către școli, atât în ședința de astăzi, cât și în cele anterioare.

Din păcate, atitudinea PSDa fost de sfidare, de nepăsare și de aroganță. S-au ambiționat să condiționeze școlile de tunurile din bani publici, în pregătirea campaniei electorale. Este regretabil că educația copiilor este pusă la pachet cu tăiatul frunzelor la câini de zeci milioane lei (ADP) și sortarea hârtiilor pe birourile birocraților PSD, pe salarii de ministru (nouă direcție de sortare). Administrație marca PSD!”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

NERUȘINAREA PSD-ista la Primaria Sectorului 1 NU ARE LIMITE! Abuzuri peste abuzuri, in pregătirea tunurilor din bani publici. Din pacate, bugetul tunurilor PSD a trecut azi cu votul a doi consilieri USR

Publicată de PNL Sector 1 pe Vineri, 18 octombrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here