Primul pas spre Star Trek. SUA își face armată spațială: 738 de miliarde de dolari pentru Space Force

Senatul Statelor Unite a votat marţi, cu o largă majoritate, proiectul de politici în domeniul apărării în valoare de 738 de miliarde de dolari, care va crea ”Space Force”, nouă ramură a armatei dorită de preşedintele Donald Trump, şi va oferi pentru prima oară angajaţilor federali un concediu parental plătit de 12 săptămâni. Proiectul a fost trimis la Casa Albă, iar Trump a promis că îl va semna rapid, relatează Reuters.

Senatorii au votat cu 86 de voturi pentru la 8 în favoarea legii National Defense Authorization Act (NDAA).

Săptămâna trecută, Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul cu 377 de voturi la 48.

Trump a scris pe Twitter săptămâna trecută că va semna proiectul de îndată ce va fi adoptat, afirmând că include toate priorităţile sale.

Ca unul dintre puţinele proiecte majore de lege adoptate în fiecare an de Congres, NDAA devine un vehicul pentru o serie de măsuri politice şi stabileşte totul, de la nivelul plăţilor către militari la ce nave sau avioane vor fi modernizate, cumpărare sau scoase din serviciu.

Legea din acest an include o majorare de 3,1% soldelor soldaţilor, primul concediu parental plătit pentru angajaţii federali şi înfiinţarea Space Force, prima nouă ramură a armatei militare creată în ultimii peste 60 de ani şi o prioritate militară majoră pentru Trump.

Camera Reprezentanilor, condusă de democraţi, şi Senatul condus de republicani au votat fiecare o versiune diferită a proiectului de lege din acest an. Parlamentarii au negociat timp de luni de zile cu reprezentanţi ai Casei Albe pentru a ajunge la actualul compromis.

Legea NDAA pentru anul fiscal 2020 majorează cheltuielile pentru apărare cu circa 20 de miliarde de dolari, respectiv cu 2,8%. Bugetul include 658,4 miliarde de dolari pentru Departamentul Apărării şi programele de securitate naţională ale Departamentului pentru Energie, 71,5 miliarde de dolari pentru războaiele externe în curs şi 5,3 miliarde de dolari pentru fonduri de urgenţă destinate reparaţiilor necesare în urma dezastrelor naturale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here