PNL Sector 1 propune ca elevii câştigători ai locului I la olimpiadele internaţionale să primească o bursă specială din partea primăriei. Ce sumă este propusă

PNL Sector 1 anunţă că a propus două proiecte de hotărâre de consiliu local pentru stabilirea unor burse speciale, astfel ca elevii câştigători ai locului I la olimpiadele internaţionale să primească suma de 10.000 lei, pe lună, din partea primăriei, 5.000 lei pe lună pentru premiul II, iar pentru elevii câştigători ai locului 3, suma de 2.500 lei/lună. Recompensarea excelenţei este importantă pentru aceşti copii deosebiţi, pentru părinţii şi profesorii lor, ei promovează România ca adevăraţi ambasadori”, afirmă Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, despre iniţiativă, informează News.ro.

”PNL Sector 1 încurajează performanţa şi crede în viitorul strălucit al elevilor cu rezultate excepţionale la olimpiade şi concursuri internaţionale. Pentru că avem obligaţia de a le oferi mai mult decât premii simbolice, flori sau strângeri de mână, consilierii PNL Sector 1 au propus două proiecte de hotărâre de consiliu local pentru stabilirea unor burse speciale”,  liberalii într-un comunicat.

Astfel, ”pentru a sparge tiparul de a oferi doar simboluri pentru olimpicii României, consilierii locali PNL Sector 1 au iniţiat şi au depus două proiecte de hotărâre pentru aprobarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care urmează cursuri în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat aflate în Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti premiaţi la olimpiadele şcolareinternaţionale cât şi pentru olimpicii la competiţiile sportive internaţionale la care participă loturile naţionale ale României”.

Proiectele prevăd următoarele burse:

 

·       pentru elevii câştigători ai locului I suma de 10.000 lei/lună/olimpic;

·       pentru elevii câştigători ai locului al II-lea  suma de 5.000 lei/lună/olimpic;

·       pentru elevii câştigători ai locului III, suma de 2.500 lei/lună/olimpic.

Bursele vor fi suportate din bugetul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti.

 

„Avem datoria morală să facem toate eforturile să recunoaştem şi să motivăm elevii cu rezultate deosebite, la orice nivel. Îi felicit pe colegii mei consilieri locali pentru această propunere şi sper să fie adoptată şi pusă în aplicare foarte rapid. Recompensarea excelenţei este importantă pentru aceşti copii deosebiţi, pentru părinţii şi profesorii lor. Ei promovează România ca adevăraţi ambasadori”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1.

 

Iniţiativa consilierilor locali PNL Sector 1 vine la doar o zi distanţă de Programul Henri Coandă, anunţat de Sebastian Burduja, pentru recompensarea premianţilor la concursurile de tehnică şi ştiinţă care nu sunt încadrate ca olimpiade.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here