Programul lui Orban „36.000 dolari pentru 3 copii” a dus la o creștere de 20% a căsătoriilor

Foto:Pixabay

Politica de creștere a natalității a guvernului de la Budapesta începe să dea roade, anunță Reuters. De când premierul Viktor Orban a anunțat, în februarie anul acesta, noi beneficii fiscale pentru familii, s-a înregistrat o creștere de 20% a căsătoriilor în 9 luni. Rămâne de văzut, însă, dacă și natalitatea va crește substanțial, comentează jurnaliștii de la Reuters.

Programul pentru creșterea populației anunțat de Viktor Orban le oferă cuplurilor care se căsătoresc un program avantajos de împrumuturi pentru locuințe dacă au cel puțin doi copii. De asemenea, statul subvenționează achiziţia de maşini pe familie şi scutește de la plata impozitului pe venit, femeile cu cel puţin patru copii.

De asemenea, măsurile de încurajare a natalității mai oferă femeilor cu vârste de sub 40 de ani care se căsătoresc, dreptul la un împrumut subvenţionat de 10 milioane de forinţi (36.000 de dolari). Dacă nasc cel puțin doi copii, atunci o treime din această datorie va fi ştearsă și dacă produc și al treilea copil, se șterge automat toată datoria.

„În Europa se nasc tot mai puţini copii. Pentru Occident, răspunsul este imigraţia. Pentru fiecare copil lipsă ar trebui să se nască unul şi atunci cifrele ar fi bune. Dar noi nu avem nevoie de numere. Avem nevoie de copii unguri”, a spus Orban în februarie, când a anunțat programul național de creștere a natalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here