Polonia a primit 2,76 milioane de refugiaţi ucraineni de la începutul războiului

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Polonia a primit aproximativ 2,76 milioane de refugiați care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie, a anunţat vineri poliţia de frontieră poloneză, informează thenews.pl, potrivit Agerpres.ro.

”Începând din 24 februarie, un total de 2.757.000 de oameni au trecut din Ucraina în Polonia”, a scris poliţia pe Twitter.

Joi, în Polonia au intrat 26.800 de refugiaţi din Ucraina, comparativ cu 24.700 în ziua precedentă. Cele două ţări au o frontieră terestră comună cu o lungime de circa 530 de kilometri.

Majoritatea acestor refugiaţi sunt cetăţeni ucraineni, dar există şi mulţi cetăţeni din alte ţări, a relatat postul public de radio polonez, care citează Ministerul de Externe de la Varşovia.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a semnat în martie o lege privind asistenţa extinsă pentru refugiaţii care vin din Ucraina. În virtutea actului normativ, persoanele respective beneficiază de şedere legală în Polonia şi au acces la educaţie şi la asistenţă medicală şi socială.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here