Războiul lui Putin | Doneţk: Au loc bombardamente puternice

Sursa: Twitter

Bombardamente puternice au loc pe linia frontului în regiunea Ucrainei de est, Doneţk, a declarat, vineri, Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, potrivit CNN, citată de News.ro.

Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, a declarat că ”aproape toate aşezările din regiunea Doneţk de-a lungul liniei frontului sunt atacate”.

El a mai a subliniat situaţia dificilă a oraşului Mariinka, unde 11 civili au fost ucişi de la începutul invaziei ruse. Oraşul a fost grav avariat, cu aproape 100 de case distruse, 13 clădiri înalte şi trei şcoli afectate, a spus el.

”În ciuda bombardamentelor constante, civilii sunt evacuaţi din comunitate zilnic. Până astăzi, cel puţin 350 de persoane au fost mutate din Mariinka”, a mai spus Kirilenko.

În cursul zilei de vineri, Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene a precizat că forţele ruse din est se concentrează pe cucerirea aşezărilor Popasna şi Rubijne, dar nu au avut sorţi de izbândă încă. La începutul acestei săptămâni, se preciza că forţele ruse au cucerit zone din Popasna.

”Pe teritoriul regiunilor Doneţk şi Lugansk, opt atacuri inamice au fost respinse în ultimele 24 de ore, patru tancuri, şase vehicule blindate de transport al trupelor, patru vehicule de luptă ale infanteriei şi un sistem de artilerie inamic au fost distruse”, a anunţat Statul Major Ucrainean.

Forţele ruse continuă pregătirea unei operaţiuni ofensive în estul Ucrainei, a mai anunţat, joi, Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene.

Serhii Haidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, a declarat joi că, în ciuda deschiderii culoarelor de evacuare, ruşii au continuat să bombardeze oraşele din regiune pe tot parcursul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here