Ponta pune o condiție ca ProRomânia să fie în sală la votul pentru guvernul Orban

victor ponta
sursa: Inquam Photos/ George Călin

Victor Ponta a reconfirmat că ProRomânia nu va vota guvernul PNL, dar a spus că partidul ar putea fi în sală, ca să asigure cvorumul la votul de mâine. Este necesară îndeplinirea unei condiții, anume schimbarea miniștrilor desemnați care au fost respinși după audierile din comisii.

„O să discutăm luni dimineață (dacă asiguram cvorumul, n.red), toți parlamentarii Pro România. În măsura în care dl Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniștri respinși de comisii…Știți, am avut și eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, dl Ciolos a schimbat, dl Orban zice că la el nu se aplică regulile. Dl Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simt, să propună alti miniștri în locul celor picați. Aici nu vorbim de orice miniștri, vorbim de Munca, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante”, a spus Victor Ponta la RomâniaTV.

Președintele Camerei Deputaților, pesedistul Marcel Ciolacu, i-a cerut și el lui Ludovic Orban să-i schimbe pe candidații respinși, deoarece așa cere cutuma parlamentară. Dar premierul desemnat a spus categoric că își susține toată echipa, deoarece voturile de respingere din comisii au fost exclusiv politice.

Reamintim că după audieri au fost respinși Florin Cîțu, propus ministrul de Finanțe, Violeta Alexandru, candidată pentru șefia Ministerului Muncii, și Ion Ștefan, căruia îi fusese desemnat portofoliul Dezvoltării Regionale.

Votul de învestitură pentru guvernul Ludovic Orban va avea loc mâine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here