FOTO Promenada Regina Maria a României au fost inaugurată la Paris, lângă Turnul Eiffel

UPDATE

Promenada Regina Maria a fost inaugurată astăzi la Paris.

Image may contain: 3 people, people standing and outdoor
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, primind o copie a indicatorului de la viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier sursa: Gabriel Badea-Păun
Image may contain: 1 person, standing, tree, sky, outdoor and nature
sursa: Gabriel Badea-Păun
Image may contain: sky, cloud and outdoor
sursa: Gabriel Badea-Păun

Publicată de Adrian Cioroianu pe Marţi, 15 octombrie 2019

Articolul original

O porțiune din promenada de pe Malul Senei, situată chiar în spatele Turnului Eiffel, la purta începând de astăzi, 15 octombrie, numele Reginei Maria a României. Este vorba de o porțiune din Quai Branly dintre Pont d’Iéna și capătul bulevardului Suffren, într-o zonă foarte circulată de turiști.

sursa: Ambasada României în Franța
No photo description available.
Sursa: Nicolae Pepene / Facebook

Inaugurarea va avea loc astăzi în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, strănepoata Reginei Maria. Șefa Casei Regale a Române a venit în Franța direct din Olanda, unde a făcut o vizită cu caracter public pentru susținerea României în UE.

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, octombrie 2019 sursa: romaniaregala.ro

Inițiativa numirii unei porțiuni din promenada Senei după Regina Maria a României a aparținut Ambasadei României și a fost susținută de Primăria Paris și de Grupul de prietenie România-Franța din Adunarea Națională Franceză. La eveniment va fi prezentă și Anne Hidalgo, primarul Parisului.

„Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept „Mama răniților” și „Regina Întregitoare”  a scris ambasada României pe pagina oficială de Facebook.

Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la legendara vizită pe care Regina Maria a făcut-o la Paris, ca să susțină cauza României la conferința de pace de după încheierea Primului Război Mondial. Fără călătoria informală a atunci a Suveranei, Marea Unire de la 1918 probabil că nu ar fi fost recunoscută de marile puteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here