Postul BBC îşi reia transmisiile din Rusia în limba engleză

Postul britanic BBC a anunţat că îşi reia începând de marţi seară serviciul în limba engleză din Rusia, după ce suspendase transmisiile de acolo în urma adoptării unei legi ruse ce prevede pedepse grele cu închisoarea pentru difuzarea de ”informaţii mincinoase despre armata” rusă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Grupul audiovizual britanic asigură că ”a examinat implicaţiile noii legislaţii, precum şi nevoia urgentă de a transmite din interiorul Rusiei” în contextul conflictului armat ruso-ucrainean, astfel că ”după o analiză matură” a decis să reia transmiterea de reportaje din Rusia încă de marţi seară.

”Vom prezenta această parte crucială a istoriei de manieră independentă şi imparţială, respectând normele editoriale stricte ale BBC. Securitatea personalului nostru în Rusia rămâne prioritatea noastră numărul unu”, precizează postul britanic.

Acesta suspendase vineri ”temporar” activitatea jurnaliştilor săi în Rusia pentru a le asigura ”securitatea”, ca urmare a măsurilor severe adoptate de Moscova faţă de mass-media după invazia în Ucraina.

Numeroase mass-media străine au decis să-şi suspende activitatea în Rusia după adoptarea respectivei legi, care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea oricărei informaţii care ”discreditează” armata rusă. Potrivit Kremlinului, Rusia se confruntă în Ucraina şi cu un război informaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here