Povestea podului de jucării care leagă Ucraina de România, la Sighetu Marmației

Podul care leagă România de Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Sighetu Marmației a fost transformat de polițiștii români într-un pod al sperantei si al bucuriei pentru copiii care au fost nevoiți să fugă din calea bombelor rusești.

Polițiștii de frontieră de la PTF Sighetu Marmației-Solotvino, cu sprijinul unor oameni cu suflet mare, au aranjat  jucării de pluș, mașinuțe și alte obiecte simbolice, pe balustrada podului care desparte cele două țări.

Imagini cu podul jucăriilor au fost făcute publice pe contul de Facebook al Poliției de Frontieră Sighetu-Marmației, iar de aici au fost preluate pe Twitter, inclusiv de publicații internaționale, devenind virale.

„Podul jucăriilor dintre România și Ucraina. Podul istoric care face legătura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor.
Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș.

Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră acordă tot sprijinul necesar cetățenilor ucraineni care vin în țară, dar își îndreaptă atenția și spre copilașii acestor mame”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Sighetu-Marmației.

Autoritățile române se pregătesc pentru un număr și mai mare de ucraineni care vor trece granița în țara noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here