Predicțiile Politico.eu pentru 2022 și principalele momente din calendarul noului an

Sursa: Pixabay

Politico.eu trece în revistă principalele evenimente care vor avea loc în 2022 și inserează câteva predicții cu care publicația europeană merge la sigur.

1 ianuarie

 • Începe președinția franceză a Consiliului UE. Principalele priorități includ Africa, apărarea UE, politica industrială și realizarea lui Macron.

10 aprilie

 • Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. ALERTĂ SPOILER! Macron și Le Pen ies în frunte (din nou).

24 aprilie

 • Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța. AHEM (vezi mai sus): Macron câștigă (din nou).

Aprilie/mai (rămâne de văzut când exact)

 • Alegerile parlamentare din Ungaria. Toată lumea împotriva lui Orbán în singurul stat UE care nu mai este considerat o democrație de către Freedom House.

3 mai

 • Ziua Mondială a Libertății Presei. UE sărbătorește zgomotos libertatea presei la doar câteva zile după ce Reporters Without Borders și-a publicat Indexul mondial al libertății presei – care în 2021 dădea Ungaria pe locul 92 și Bulgaria pe locul 111 din 180 de țări.

9 mai

 • Ziua Europei. Ziua în care milioane de europeni ies în stradă fluturând steaguri UE, cântând imnul UE – „Oda bucuriei” a lui Beethoven – și citând din declarația părintelui fondator, Robert Schuman, din 9 mai 1950, care a dat startul întregului proiect UE. În fanteziile federaliștilor, în orice caz.

14 mai

 • Finala Eurovision Song Contest, Torino. Momentul real care îi aduce pe europeni împreună. Cipru și Grecia vor rupe obiceiul pământului și nu se vor da unul altuia douze points? Și va acorda cineva vreun punct Regatului Unit – dacă va ajunge în Marea Finală – după punctele sumbrul nul point, din 2021?

1 iulie

 • Începe președinția cehă a Consiliului UE. În următoarele șase luni, UE va fi condusă de o țară ai cărei lideri recenți includ pe președintele Miloš Zeman (un populist pro-Kremlin bolnav, anti-islam, care flutură kalașnikov-uri în fața jurnaliştilor) și Andrej Babiš (un om de afaceri miliardar, devenit prim-ministru, cercetat pentru presupusa sifonare a milioane de euro din fonduri UE). Ce ar putea merge prost?

23 iulie

 • CECA@70. 70 de ani de la intrarea în vigoare a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, care a dus în cele din urmă la crearea UE. De asemenea, o reamintire oportună că cel mai ambițios bloc climatic din lume a fost construit pe cărbune, oțel și energie nucleară.

22 august

 • World Air Guitar Championships, Oulo, Finlanda. Din țara care ne-a dat World Wife Carrying Championships și competiții de fotbal în mlaștină, stat cu fundul pe mușuroiul de furnici și aruncarea telefonului mobil, vine festivalul anual al falsificării riff-urilor de chitară la marginea Cercului Arctic.

11 septembrie

 • Alegerile generale din Suedia. Toți ochii vor fi ațintiți asupra Democraților Suedezi de extremă dreapta. Ochii tuturor jurnaliştilor străini, adică.

8 noiembrie

 • Alegerile intermediare din SUA. Un eveniment bianual în care europenii sunt obsedați de complexitățile politicii interne americane – spre disperarea celor care și-au dorit să facă același lucru în privința politicii UE.

11 noiembrie

 • Ziua Armistitiului. Singura vacanță pe care oficialii UE nu o primesc – ceea ce este ciudat, deoarece comemorează încetarea luptei dintre națiunile europene.

18 decembrie

 • Finala Cupei Mondiale FIFA. Italia câștigă, deoarece a câștigat aproape totul în 2021.

31 decembrie

 • Divorț de catifea@30. Treizeci de ani de la dizolvarea Cehoslovaciei – singura dată în istorie, cuvintele „catifea” și „divorț” au fost rostite în aceeași propoziție.

Predicții geopolitice în 2022. La ce fel de pericole se referă metafora diplomatică a „leoparzilor zăpezii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here