Prefectul analizează cererea de declarare a stării de alertă în Sectorul 1. Decizia, până la finalul zilei

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, joi, că analizează cererea primarului Clotilde Armand privind declararea stării de alertă în Sectorul 1 pe motivul neridicării deşeurilor, iar până la finalul zilei va anunţa decizia luată.

„În acest moment suntem încă în analiză, tocmai am avut o discuţie cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi cu reprezentanţi ai Sectorului 1 pe această situaţie, avem o imagine a situaţiei de fapt, sunt aproximativ 2.600 de tone de deşeuri necontrolate pe raza Sectorului 1, din estimările făcute de Sectorul 1. Pericolul principal care ar putea fi din deşeuri din construcţii – degajarea de pulberi care să pună în pericol potenţial şi sănătatea oamenilor. Gestiunea acestor deşeuri cade în sarcina ambilor jucători şi anume autoritatea publică locală şi firma care are delegat serviciul public de salubrizare. Există şi o componentă de care sunt responsabili cetăţenii, din câte înţeleg, mulţi ani de zile gunoiul fiind gratuit, există un comportament indus al cetăţenilor care au abandonat deşeuri pe raza Sectorului 1, pentru că până acum se luau gratuit aceste deşeuri, însă iată că lucrurile acestea trebuie gestionat diferit acum”, a declarat Stoica.

El a precizat că unii cetăţeni abandonează deşeurile din construcţii, nedorind să achite pentru ridicarea acestora. „Am avut discuţii cu Poliţia Locală a Sectorului 1. Înţeleg că în fiecare zi se fac şi controale şi există multe amenzi care sunt date în acest sens”, a adăugat Alin Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here