Premieră: Marea Britanie trimite elicoptere Ucrainei

Sursa: military-history.fandom.com

Marea Britanie trimite pentru prima dată elicoptere în Ucraina, a anunţat secretarul apărării, Ben Wallace, care doreşte să sprijine rezistenţa Kievului împotriva lui Vladimir Putin, scrie „The Guardian”, potrivit News.ro.

Vor fi furnizate trei elicoptere Sea King, primul fiind deja în Ucraina.

Militarii şi inginerii ucraineni au fost instruiţi deja timp de şase săptămâni de marina regală, în Marea Britanie, pentru a folosi aceste elicoptere.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina este de nezdruncinat. Aceste ajutoare de artilerie suplimentare vor ajuta Ucraina să securizeze terenul pe care şi l-a recuperat de la Rusia în ultimele săptămâni”, a declarat Ben Wallace în timpul unei vizite în Norvegia, unde miniştrii apărării din NATO s-au întâlnit la bordul portavionului HMS Queen Elizabeth.

Ministrul britanic al apărării a mai spus că vor fi trimise, de asemenea, 10.000 de cartuşe suplimentare pentru artilerie.

Noul sprijin urmează unui angajament britanic de a furniza Ucrainei 1.000 de rachete sol-aer şi 125 de tunuri antiaeriene.

Acest ajutor vine după ce premierul Rishi Sunak, care a fost în weekend în vizită la Kiev, a anunţat un sprijin suplimentar de 50 de milioane de lire sterline pentru apărarea Ucrainei.

Pe de altă parte, Ministerul britanic al Apărării a estimat miercuri, în evaluarea sa zilnică a războiului din Ucraina, că  Rusia este aproape de a-şi epuiza stocul de vehicule aeriene fără pilot fabricate în Iran, după ce din septembrie a lansat mai multe atacuri cu astfel de drone împotriva Ucrainei. Ministerul britanic al Apărării crede că probabil Moscova va încerca să se realimenteze în curând cu drone iraniene.

Marea Britanie riscă să intre în cea mai lungă perioadă de recesiune din istorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here