Premierul Cehiei, despre creșterea numărului cazurilor de COVID-19: „Situația este dramatică”

Confruntată cu perspectiva unei ”catastrofe totale în spitale” din cauza creşterii puternice a cazurilor de COVID-19, Republica Cehă doreşte să înăsprească măsurile de lockdown, relatează miercuri agenţiile DPA şi EFE, preluate de Agerpres.

Situaţia este dramatică. În plus faţă de mutaţia britanică (a coronavirusului) o avem şi pe cea sud-africană. Trebuie să înăsprim măsurile pentru că, dacă nu o facem, ne aşteaptă o serie de probleme sanitare serioase în următoarele două săptămâni’‘, a avertizat premierul ceh Andrej Babis.

Situaţia la secţiile de ATI este critică, numărul de paturi libere a scăzut la 15%. Peste 6.800 de pacienţi COVID-19 sunt în prezent internaţi, dintre care mai mult de 1.300 la ATI.

În ultimele 24 de ore această ţară cu 10,7 milioane de locuitori a înregistrat 15.672 de noi cazuri de COVID-19 şi 64 de decese. Creşterea numărului îmbolnăvirilor este pusă mai ales pe seama variantei britanice a coronavirusului. Restricţiile în vigoare în timpul stării de urgenţă, cu restaurante, magazine neesenţiale şi şcoli închise, plus o interdicţie de circulaţie între orele 21:00 şi 05:00 par să nu fi reuşit să oprească al treilea val epidemic.

Guvernul urma să anunțe în cursul zilei de miercuri detalii despre noile măsuri antiepidemice. Actualele restricţii ar urma să expire luni, dar premierul Babis speră să reuşească măcar prelungirea acestora. Nu este însă clar dacă guvernul său minoritar va reuşi să obţină suficient sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here