Doi bărbați din districtul Meerut din Uttar Pradesh au fost arestați după ce au vândut unui doctor mitica „lampă a lui Aladin”, care ar îndeplini orice dorință. Vânzătorii l-au avertizat pe cumpărător să nu folosească obiectul „magic” timp de cel puțin doi ani, scrie The Indian Express.

Escrocii au spus că valoarea lămpii este de 25 de milioane de rupii (aprox. 330.000 dolari), dar sunt dispuși să o vândă cu „doar” 7 milioane (aprox. 93.000 dolari). Lampa era făcută din oțel, nu din aur, a mai arătat poliția. Totodată, cei doi i-au spus doctorului să nu folosească lampa timp de doi ani, altfel se va întâmpla ceva rău cuiva din familia lui, ceea ce l-a înspăimântat pe doctor.

În acest timp, fiul meu s-a îmbolnăvit și a fost internat la spital. Starea lui s-a agravat și a fost mutat la alt spital. Cei doi mi-au spus că l-au blestemat și că dacă nu le dau 5 milioane de rupii vor folosi magia neagră și asupra celorlalți membri ai familiei. Mă țineau într-o tensiune continuă, eram complet sub controlul lor”, a declarat dr. Laik Khan, potrivit The Indian Times.

Cei doi au fost arestați după ce doctorul Laik Khan a descoperit că nu iese niciun Gin (sau Djinn – entitate spirituală în mitologiile islamice care acționează în lume, având atât acțiuni bune, cât și rele) din lampă și a făcut plângere la poliție. Polițiștii din regiunea Uttar Pradesh suspectează că cei doi escroci, Ikramuddin și Anees, au un șir mai lung de victime la activ.

Dr. Laeek Khan s-a adresat poliției din Meerut, statul Uttar Pradesh, în 25 octombrie după ce și-a dat seama că lampa pe care a cumpărat-o nu are puterea de a-i acorda sănătatea, averea și norocul promise, potrivit și BBC.

Medicul a relatat că bărbații care i-au vândut lampa i-au spus că un „djinn” iese adesea din lampă, dar că și-a dat seama ulterior că era doar unul dintre cei doi bărbați deghizat.

Dr. Khan a povestit că i-a cunoscut pe cei doi tâlhari la locuința unei femei numită Sameena pe care a operat-o în 2018 în timpul unor vizite făcute acesteia pentru a vedea cum se recuperează, bărbații afirmând că femeia este mama lor.

Treptat, au început să îmi povestească despre un ‘baba’ (n.r. un fel de guru autoproclamat zeu) despre care afirmau că de asemenea le vizitează locuința. Au început să mă spele pe creier și să îmi ceară să mă înâlnesc cu acest baba”, a notat doctorul în plângerea depusă la poliție.

Doctorul a relatat că s-a întâlnit cu ”baba” care „părea să facă astfel de ritualuri” și a cumpărat în cele din urmă lampa de la cei doi bărbați care se refereau la ea drept „Aladin ka chirag”, adică lampa lui Aladin.

Amit Rai, un oficial al poliției din Meerut a declarat pentru AFP că „escrocii au încheiat o înțelegere pentru mult mai mulți bani dar doctorul a plătit în jur de șapte milioane de rupii (aproximativ 93.000 de dolari).

Oficialul a anunțat că bărbații au fost reținuți joia trecută și rămân în arestul poliției, dar că Sameena, care de fapt este soția unuia dintre bărbați și nu mama lor, este în continuare în libertate.

Bărbații au înșelat și alte familii folosind schema asta. Suma totală de bani se ridică la câteva milioane de rupii”, a dăugat Rai.

Ambii bărbați au fost puși sub acuzare pentru încălcarea articolelor 386 și 420 din Codul Penal al Indiei care vizează șantajul după inducerea fricii de moarte sau a rănirii grave și inducerea unui transfer de proprietate prin mijloace neoneste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here