Premierul Ciucă, mesaj de Ziua Protecţiei Civile

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, un mesaj de Ziua Protecţiei Civile din România, în care arată că succesul misiunilor desfăşurate trebuie susţinut prin asigurarea corespunzătoare a logisticii specifice, iar Guvernul va continua alocarea de fonduri pentru dotarea la standardele necesare. Premierul spune că după efortul aproape supraomenesc din perioada pandemiei, când şi-au desfăşurat activitatea aproape la foc continuu, profesioniştii din structurile de protecţie civilă au dat dovadă de aceeaşi dedicare în acţiunile de sprijin pe care România le-a desfăşurat ca răspuns la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina, dar şi în misiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Grecia şi Franţa, de anul trecut, şi, cel mai recent, salvarea de vieţi după cutremurul devastator din Turcia, transmite News.ro.

“Îi sărbătorim astăzi pe salvatorii de vieţi din structurile protecţiei civile din România – pompieri, medici, paramedici, asistenţi, salvamontişti, salvamari, piloţi şi întregul personal tehnic care gestionează intervenţiile şi misiunile de urgenţă civilă. Sunt mereu la datorie şi uneori îşi riscă propria viaţă, dând dovadă de foarte mult curaj şi profesionalism.  Le mulţumim acestor eroi şi îi apreciem pentru ceea ce fac pentru românii care ajung, din nefericire, în situaţii care le pun viaţa sau bunurile în pericol. Grija faţă de semeni, manifestată în acţiunile de zi cu zi,  este ceea ce a făcut ca de la înfiinţarea primelor structuri de protecţie civilă în ţara noastră, în urmă cu 90 de ani, lucrătorii acestei instituţii să se bucure de aprecierea întregii societăţi”, spune premierul în mesaj.
Potrivit şefului Executivului, ”succesiunea de provocări fără precedent cu care ne confruntăm de câţiva ani, în România şi în lume, a implicat permanent misiuni dintre cele mai dificile pentru salvarea de vieţi”.
”După efortul aproape supraomenesc din perioada pandemiei, când şi-au desfăşurat activitatea aproape la foc continuu, profesioniştii din structurile de protecţie civilă au dat dovadă de aceeaşi dedicare în acţiunile de sprijin pe care România le-a desfăşurat ca răspuns la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina. Responsabilitatea cu care salvatorii îşi fac datoria reprezintă şi un exemplu de omenie, apreciat atât în ţară, cât şi în străinătate, în urma unor misiuni dificile la care au participat şi echipe din România, cum au fost cele de stingere a incendiilor de vegetaţie din Grecia şi Franţa, de anul trecut, şi, cel mai recent, salvarea de vieţi după cutremurul devastator din Turcia”, arată premierul Ciucă.
El menţionează că ”provocările în activitatea salvatorilor nu se termină niciodată, însă succesul misiunilor desfăşurate trebuie susţinut prin asigurarea corespunzătoare a logisticii specifice, iar Guvernul va continua alocarea de fonduri pentru dotarea la standardele necesare”.
”Le mulţumesc dragilor noştri salvatori şi întregului personal din domeniul protecţiei civile pentru tot ceea ce fac, le urez succes şi să se întoarcă cu bine din misiuni!”, mai afirmă premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here