Ludovic Orban. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, la nivel guvernamental, se fac deja pregătiri pentru a atrage cât mai mulți bani din fondurile puse la dispoziție de Comisia Europeană. Orban a explicat că principalele direcții unde vor merge acești bani vor fi la infrastructura mare și în zona energetică.

”Este vorba despre un împrumut de 700 de miliarde de euro al UE, din care 500 de miliarde de euro se vor aloca țărilor sub formă de granturi, iar restul sub formă de proiecte.

Pentru România s-ar aloca 31,2 miliarde de euro. În ceea ce privește acești bani, trebuie să facem modificările până la finalul acestui an și trebuie să mai luăm o serie de măsuri pentru a găsi soluții de finanțare pentru acești bani.

Urmărim să vedem pe ce putem să folosim acești bani și cum putem să-i accesăm. Gândiți-vă că noi putem să accesăm încă 40 de miliarde de euro din bugetul UE în perioada 2021-2026, dar și restul de 30 de miliarde de euro din noul exercițiu financiar.

Principala noastră direcție, o spun de acum, va fi investiția în proiecte publice, în proiecte de mare infrastructură și în materie de energie. Vom renunța total la energia pe cărbune și trebuie să trecem noile tipuri de energie.”, a spus Ludovic Orban, la Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here