Preot prins în flagrant când întreţinea relaţii sexuale cu un minor. Reacţia Patriarhiei

Un preot din Videle, judeţul Teleorman, a fost prin în flagrant, întreținând relații sexuale cu un minor, într-un imobil din Sectorul 3 al Capitalei, transmite Antena 3. Potrivit sursei citate, preotul va fi caterisit zilele următoare

Bărbatul a fost reținut 24 de ore, iar marți este dus în instanţă, cu propunere de arestare.

Preotul din videle ar fi întreţinut relaţii cu minori de mai multă vreme. În cazul de faţă, investigat de polițiștii Secției 24, este vorba despre un minor de 16 ani. Băiatul creştea într-un centru de plasament și ar fi fost luat frecvent de către preot și ademenit cu bani, pentru relaţii sexuale.

Preotul din Videle mai era implicat într-un dosar şi, potrivit Antenei 3, ar fi fost deja suspendat de la slujirea în biserica din localitate.

„Subiectul este nesfârșit de trist, este un subiect scandalos și este firesc să punem accentele ascuțite pe el, în această zi. Acest preot, din Episcopia Alexandriei, era suspendat, el nu mai avea voie să slujească, făcea parte, ca subiect, dintr-un alt proces în derulare. Urma să fie caterisit după finalizarea procesului, însă această caterisire, care înseamnă îndepărtarea definitivă din preoție urmează să se întâmple acum. O astfel de faptă, de  o gravitate fără precedent pentru acest preot atrage imediat caterisirea. Dosarul său a fost deja, deferit Consistoriului bisericesc, care este Forul ecleziastic de judecată pentru abateri deosebit de grave. În zilele imediat următoare acestei săptămâni, în care nu se poate întruni acest consistoriu din rațiuni duhovnicești, se va decide caterisirea, îndepărtarea lui definitivă din preoție”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here