Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, internat de urgenţă

Sursa: Flickr

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, a fost spitalizat de urgenţă luni, la Sao Paolo, cu diagnosticul probabil de ocluzie intestinală, a anunţat Preşedinţia, potrivit Agerpres care citează EFE.

Conform ştirilor difuzate de TV Globo şi alte organizaţii media, Bolsonaro se afla în sudul ţării, într-o vacanţă pe care a fost nevoit să şi-o întrerupă, relatează AFP.

La internarea în spitalul privat Vila Nova Star, la primele ore ale dimineţii, preşedintele resimţea dureri abdominale şi a fost consultat pentru a se stabili dacă este necesară o nouă intervenţie chirurgicală, a declarat medicul său, Antonio Luis Macedo, pentru site-ul de ştiri UOL din Bahamas, citat de Reuters.

TV Globo a prezentat imagini cu Bolsonaro coborând scara avionului prezidenţial după aterizarea la Sao Paolo, la ora locală 01.30.

După tentativa de asasinat din timpul campaniei electorale, în septembrie 2018, când a fost înjunghiat, Bolsonaro a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale abdominale, din cauza unor aderenţe, reamintesc AFP şi Reuters. Ultima oară, el a fost operat în iulie 2021, în acelaşi spital unde a fost internat din nou luni. Atunci, medicii au constatat o ocluzie intestinală, după ce pacientul suferise de sughiţuri cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here