Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, l-a numit „agitator global” pe preşedintele american, Donald Trump, acuzându-l de înrăutăţirea situaţiei în mai multe regiuni ale lumii, informează dpa, citată de Agerpres.

„În ultimii doi ani, el şi guvernul american nu au făcut decât să provoace tulburări”, a spus Rouhani într-un discurs rostit sâmbătă în oraşul Zahedan din sud-estul ţării.

Sunt mai multe crize acum decât erau înainte de începerea mandatului lui Trump, a adăugat acesta. „Nu numai în Iran, ci şi în Irak, în Siria, în Liban, în Afganistan – a adus mai multe probleme peste tot”, a afirmat preşedintele Iranului, ale cărui comentarii au fost redate de agenţia de ştiri online Khabar.

Cu o zi înainte, când a condus rugăciunea de vineri, pentru prima dată în ultimii opt ani, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, i-a numit „clovni” pe Trump şi pe secretarul său de stat Mike Pompeo.

Preşedintele american a răspuns la aceste comentarii pe Twitter glumind cu ironie că Ali Khamenei ”nu a fost atât de suprem în ultima vreme”.

Economia lor se prăbuşeşte, iar oamenii lor suferă. Ar trebui să fie foarte atent la cuvintele lui!”, a scris Trump.

Disputa dintre conducerea iraniană şi preşedintele SUA este rezultatul a luni de tensiuni legate de distrugerea acordului nuclear iranian, din care Statele Unite s-au retras în mai 2018, şi de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac american cu dronă pe aeroportul internaţional din Bagdad pe 3 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here