Laszlo Kover, președintele Parlamentului ungar, consideră că Ținutului Secuiesc i se cuvine o compensație istorică atât din partea Budapestei, cât și din partea Bucureștiului.

Acesta a transmis că Ținutul Secuiesc și poporul său a oferit amândurora mai mult decât a primit: timp de 1000 de ani Ungariei, apoi timp de 100 de ani României, arată agenția de presă MTI, citată de ziare.com.

El a susținut că nici România, nici Ungaria nu vor să piardă controlul asupra propriilor resurse economice, „puterea pe care ți-o da pământul natal în a dăinui, lucrătorii săi care creează valoare – astfel încât este de așteptat, din partea ambelor state, să acționeze pentru că acest lucru să fie prevenit și în Secuime„.

Laszlo Kover a mai spus că pentru România această este o datorie de stat, iar pentru Ungaria o responsabilitate națională, în plus, este și un interes regional comun. El a mai spus că este în interesul Ungariei că și România să își aducă aportul la forța Europei Centrale, iar țara noastră are interesul de a nu fi un perdant, ci unul dintre câștigătorii dezvoltării politice și economice a Europei Centrale.

În ambele cazuri, calea trece prin Ținutul Secuiesc și Transilvania„, a declarat Laszlo Kover.

El a mai spus că Ținutul Secuiesc a fost una dintre cele mai neglijate regiuni ale Ungariei, iar acum este a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here