Preşedintele SUA îl avertizează pe Vladimir Putin să nu recurgă la arme de distrugere în masă în Ucraina

Preşedintele american Joe Biden l-a avertizat din nou pe omologul său rus Vladimir Putin împotriva utilizării armelor chimice sau nucleare în Ucraina, într-un moment în care armata ucraineană desfăşoară o importantă contraofensivă în ţară, relatează sâmbătă France Presse.

Aceasta ar schimba cursul războiului într-un mod nemaivăzut de la al Doilea Război Mondial„, a avertizat liderul american într-un interviu acordat CBS, din care primele extrase au fost date publicităţii vineri seara.

Nu o faceţi, nu o faceţi, nu o faceţi!„, a lansat Joe Biden, adresându-i-se preşedintelui rus Vladimir Putin şi promiţând un răspuns „substanţial” al SUA dacă acest pas va fi făcut.

Rusia „ar deveni şi mai mult un paria în lume, mai mult decât a fost ea vreodată”, a avertizat el.

În decurs de câteva zile, forţele Kievului au preluat iniţiativa într-un război care părea împotmolit pe o linie a frontului, cvasiimobilă de la începutul verii.

În pofida acestei situaţii, Vladimir Putin a declarat vineri că ofensiva sa va continua în Ucraina. „Planul nu necesită schimbări. Nu suntem grăbiţi”, a afirmat el, după ce îi spusese în aceeaşi zi premierului indian Narendra Modi că va face tot posibilul pentru a termina cât mai repede conflictul din Ucraina, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Putin se exprimase în marja summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (SCO) la Samarkand (în Uzbekistan).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here