Prezenţă mare la simularea de bacalaureat. Minister: Subliniază importanţa acestor examene

Foto: INQUAM/George Călin

Ministerul Educaţiei a transmis, vineri, detalii despre imularea examenului de bacalaureat, în perioada 22 – 25 martie, şi a remarcat prezena foarte mare a enevilor la aceste probe. ”Subliniază importanţa acestor examene în parcursul lor educational”, a transmis Ministerul Educaţiei, afirmând că simulările au fos organizate n condiţii de siguranţă, transmite News.ro.

MIniserul Educaţiei a transmis, vineri, precizări, despre modul în care s-a desfăşurat simularea probelor scrise pentru examenul de bacalaureat 2021.

”Luni, 22 martie 2021, a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unităţi de învăţământ liceal, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori (aproximativ 5% din numărul total de unităţi). Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminaţi cinci candidaţi. Marţi, 23 martie 2021, s-a desfăşurat proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie). Au participat 108.913 elevi, din care 74.178 au susţinut proba la matematică, iar 34.735 au susţinut proba la istorie. Nu au putut participa elevii din 88 de unităţi de învăţământ liceal aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Patru candidaţi au fost eliminaţi”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că cea mai mare rată de prezenţă (94%) s-a înregistrat în judeţul Harghita, iar judeţele cu cea mai scăzută rată de participare au fost Braşov, Ilfov şi Timiş, judeţe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Potrivit Ministerului, miercuri, 24 martie 2021, a fost programată proba scrisă la alegere a profilului şi specializării – proba E.d). Au participat 106.082 de elevi. Nu au putut fi prezenţi elevii din 88 de unităţi de învăţământ liceal aflate în localităţi în care a fost instituită carantinarea zonală. 

”Au fost eliminaţi din examen şase candidaţi. O rată de prezenţă semnificativă (94%) s-a înregistrat, de asemenea, în judeţul Harghita. Judeţele cu procente scăzute de participare au fost Braşov (20%), Timiş (20%) şi Ilfov (22%), judeţe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea”, a mai transmis MInisterul, precizând că la proba de joi au participat 5.613 elevi din 18 judeţe (84% din numărul total de elevi înscrişi pentru această probă). 

Cea mai ridicată prezenţă (peste 95%) s-a înregistrat în judeţele Bistriţa-Năsăud, Alba, Sălaj şi Mureş. O rată de participare scăzută s-a consemnat în judeţele Braşov şi Timiş, judeţe în care majoritatea liceelor în care se putea organiza această probă sunt în localităţi intrate în carantină.

”Felicităm unităţile şcolare organizatoare care, împreună cu inspectoratele şcolare şi sub coordonarea Ministerului Educaţiei, au desfăşurat aceste activităţi în condiţii de deplină siguranţă pentru elevii şi personalul implicat! Apreciem, de asemenea, participarea elevilor într-un număr semnificativ, indicator ce subliniază importanţa acestor examene în parcursul lor educational”, a transmis MInisterul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here