Prezentatoare TV, document cu salariul unui administrator CEC Bank: „Măi, oameni buni!”

Prezentatoarea Realitatea Plus Denise Rifai a postat pe Facebook un document despre care spune că conține salariul unuia dintre administratorii CEC Bank.

Documentul este o pagină dintr-un contract salarial. La capitolul „Drepturile și Obligațiile Administratorului”, este menționat o indemnizație lunară de 97.071.

Documentul apare într-o postare despre o serie de declarații politice atribuite PSD privind privatizarea CEC Bank.

În noiembrie 2019, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, declara că vrea să listeze minim 20% din CEC Bank.

În trecut au mai existat intenţii de privatizare/listare a CEC Bank, precum şi intenţia Ministerului Finanţelor de a majora capitalul social al băncii de stat după aderarea României la UE, însă acestea nu s-au concretizat.

În 2018, salariul mediu al unui director de sucursală din sistemul bancar era 6.351 de lei pe lună, potrivit Paylab.ro, comparatorul salarial al platformei de recrutare online eJobs România.

ING Bank, Banca Transilvania şi Garanti Bank sunt angajatorii din topul celor mai mari zece bănci din România care oferă cele mai bune salarii angajaţilor.

Salariul mediu net în cadrul ING Bank, aflată pe locul 6 în topul celor mai mari bănci după valoarea activelor din România în 2018, era de aproape 8.300 de lei net pe lună. La polul opus se aflau angajaţii băncii de stat CEC Bank, cu un salariu mediu de circa 3.500 de lei net în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here