Prima reacție a PSD după mutarea făcută de Iohannis și Orban: „anticipate=austeritate”

Inquam Photos / Ilona Andrei

Partidul Social-Democrat afirmă că va folosi toate mijloacele legale pentru a se opune politicii de austeritate a Guvernului PNL-Orban, susţinând că expresia „să vedem cum merge economia” nu poate fi un argument pentru anularea măsurilor aşteptate de milioane de cetăţeni, „ci doar manifestarea propriei incompetenţe”, transmite News.ro.

„Este clar că PNL vrea alegeri anticipate pentru a obţine votul oamenilor înainte de a impune aceste măsuri de austeritate. Mai simplu spus, anticipate = austeritate!”, spun reprezentanţii PSD.

„PSD va folosi toate mijloacele legale pentru a se opune politicii de austeritate a guvernului PNL-Orban, care blochează majorările de pensii, alocaţii şi salarii, prevăzute de legislaţia în vigoare”, arată reprezentanţii formaţiunii, într-un comunicat de presă transmis luni.

PSD susţine că, în loc să respecte legea, Guvernul Orban este primul care o încalcă.

„«Să vedem cum merge economia» nu poate fi un argument pentru anularea măsurilor aşteptate de milioane de cetăţeni, ci doar manifestarea propriei incompetenţe. Te pricepi, stai la guvernare, nu te pricepi, pleci acasă! Este clar că PNL vrea alegeri anticipate pentru a obţine votul oamenilor înainte de a impune aceste măsuri de austeritate. Mai simplu spus, anticipate = austeritate! Este inacceptabil ca PNL să guverneze doar pentru a provoca demiterea propriului guvern sacrificând astfel interesele cetăţenilor în favoarea intereselor sale electorale”, mai arată PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here