Primăria București anunță care sunt produsele de care au nevoie refugiații și unde pot fi donate

Sursa foto: Inquam Photos

Primăria Capitalei face publică o listă cu produsele de care au nevoie urgentă cetăţenii ucraineni – medicamente, truse de prim-ajutor şi alimente. Acestea pot fi donate în cele trei centre administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, anunță News.ro.

„Venim astfel în întâmpinarea cetăţenilor care doresc să facă donaţii în continuare, astfel încât sprijinul acordat să fie cât mai adaptat la ceea ce oamenii din localităţile afectate de război au cu adevărat nevoie. Reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti au luat legătura cu omologii Primăriei Kiev, precum şi cu Ambasada Ucrainei în România, pentru a stabili care sunt produsele de strictă necesitate de care au nevoie cetăţenii ucraineni în aceste zile”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Totodată, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a semnat un protocol de colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie Română, în vederea implementării proiectului „Bucureşti pentru Ucraina”.

Astfel, se achiziţionează materiale sanitare de protecţie şi medicamente în valoare de 5 milioane de lei, iar Crucea Roşie Română le va transporta şi preda Crucii Roşii din Ucraina.

Totodată, potrivit convorbirilor avute cu autorităţile locale de la Kiev, sunt necesare alimente, produse de igienă, tacâmuri de unică folosinţă etc., partea ucraineană trimiţând, în acest sens, o listă orientativă de necesităţi, pentru toţi românii care vor să facă donaţii.

Ce produse sunt necesare (sugestii):

– Hrană la conservă (conserve de carne, de peşte, pate, porridge, conserve de supă/ciorbă, conserve de legume, fasole la conservă etc.)

– produse uscate sau deshidratate (supe ‘la plic’, piure de cartofi instant, paste instant, noodles, porridge, lapte praf, cafea instant, ceai la plic etc.)

– pâine prăjită, crackers (săraţi), pesmeţi, biscuiţi, sticksuri

– cereale (fulgi de hrişcă, de orz)

– sare, zahăr, condimente

– produse de igienă personală (şerveţele, periuţe şi pastă de dinţi, săpun)

– carne şi brânzeturi (salam uscat/afumat cârnaţi uscaţi/afumaţi, brânzeturi tari/maturate vidate)

– apă de băut – sticle mici (0,5 sau 0,75 l) şi/sau recipiente mari/bidoane

– altele: şerveţele uscate/umede, pachete de pastă de dinţi + periuţă, gumă de mestecat, vitamine, tacâmuri de unică folosinţă (farfurii, furculiţe, linguri, pahare)

– dulciuri: lapte condensat, fructe deshidratate, halva, biscuiţi/fursecuri, dulciuri, ciocolată

– produse speciale – mâncare pentru bebeluşi cu termen mare de valabilitate

– produse non alimentare: scutece, cearşafuri de copii, prosoape, articole de lenjerie intimă, şosete, bandă adezivă, canistre (5-20 litri), cutii (termosuri, lăzi frigorifice, cutii)

– produse de tip ‘camping’: izopren, pături, pături cu aer cald, lanterne, genunchiere, cotiere, căşti de protecţie, staţii emisie-recepţie/walkie-talkie, saci de dormit, îmbrăcăminte termică

– electronice: fierbătoare şi baterii externe

Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti face un apel către toţi cei care doresc să doneze să cumpere şi să ducă produsele achiziţionate la cele 3 centre pentru primirea donaţiilor, administrate de PMB prin DGASMB şi Proedus:

– Centrul Bebe de Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piaţa Kogălniceanu), cu program de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00

– Centrul de Economie Circulară (Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1), cu program de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00, dar şi sâmbăta între orele 09.00 – 14.00.

– Centrul de Colectare a donaţiilor de la Arena Naţională (Bulevardul Basarabiei 37 – 39), program de luni până duminică între orele 10.00 şi 18.00, telefon: 0783.121.232.

Pentru orice alte probleme referitoare la criza refugiaţilor (ex. cereri de cazare şi hrană) Prefectura Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţie nr. de tel. 021.414.44.94 – call-center pentru gestionarea crizei refugiaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here