Primăria Capitalei propune redeschiderea parcurilor

Foto: INQUAM/George Călin

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că ia în calcul foarte serios deschiderea parcurilor din Bucureşti şi va propune acest lucru Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar locurile de joacă vor rămâne închise, fiind riscante pentru copii. Firea a anunţat că a primit multe solicitări de la bucureştenii care doresc să se plimbe, să facă sport sau să ia aer mai curat, transmite News.ro.

„În Bucureşti, luăm în discuţie foarte serios şi vom propune Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă redeschiderea parcurilor din Capitală, dar cu anumite excepţii. Toţi cei care se vor îndrepta către grădinile publice şi parcuri vor primi la intrare un flyer informativ şi li se vor aduce la cunoştinţă regulile de distanţare socială, de asemenea, purtarea unei măşti, fie că este vorba despre una medicală sau una confecţionată acasă, de asemenea, evitarea tuturor locurilor aglomerate şi, în ceea ce-i priveşte pe copii, cred că va fi riscant ca în prima etapă să se redeschidă şi locurile de joacă pentru că este ştiut că acolo se fac cele mai mari aglomerări de persoane”, a declarat, miercuri seară, Gabriela Firea, la Antena 3.

Primarul general a precizat că a primit numeroase solicitări de la bcuureşteni care vor să se plimbe, să facă sport sau să ia aer mai curat. 

”Tuturor ne-a fost dor să mergem în parc să ne relaxăm”, a mai spus Firea.
Premierul Ludovic Orban a afirmat din nou, luni seară, că relaxarea tuturor măsurilor se va face gradual, urmând ca fiecare moment să fie evaluat de către epidemiologi.

Acesta a fost întrebat despre deschiderea parcurilor şi a precizat: ”În privinţa parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut şi probabil vor face parte din măsurile de relaxare. Există o excepţie, locurile de joacă pentru copii unde există un risc epidemiologic mai mare”.

Premierul a prcizat că parcurile nu au fost închise prin ordonanţele militare, ci prin decizii ale autorităţilor locale: ”Şi când se vor deschide parcurile şi când se va relua circulaţia, va rămâne acea restricţie privind numărul de persoane – grupuri de 3 persoane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here