Park Won-soon, primarul capitalei sud-coreene Seul, a fost găsit mort de poliție după mai multe ore de căutare. Dispariția a fost anunțată de fiica lui, după ce aceasta a primit un mesaj verbal care suna „ca un testament”, a declarat un oficial sud-coreean pentru CNN. Acesta pare a fi unul din cele mai bizare cazuri de sinucidere din istoria recentă, mai scrie sursa citată.

Park Won-soon a fost găsit mort, după mai multe ore de la dispariție, potrivit unui anunț al poliției. Pentru a fi găsit, autoritățile din Seul au desfășurat căutări de amploare. Primarul fost dat dispărut dispărut de fiica sa, în jurul orei 5 p.m. (11 a.m., ora României), potrivit unui oficial din poliție.

Cadavrul lui Park, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit la Mount Bukak, la câteva ore după ce fusese raportată dispariţia acestuia.

Potrivit BBC, poliția l-a căutat inițial în apropierea unul deal din cartierul Sungbuk neighbourhood, unde a fost detectat semnalul telefonului său mobil, înainte de a fi închis.

Fiica lui Park le-ar fi spus polițiștilor că acesta i-a lăsat un mesaj verbal care a alarmat-o pentru că suna „ca un testament”, potrivit Associated Press. Ea a sunat la poliție după ce nu a putut da de tatăl ei la telefon.

Presa locală a scris că o angajată a Primăriei l-ar fi reclamat pentru hărțuire sexuală, dar poliția nu a confirmat acest lucru, relatează și Time.

Primarul nu a mers la muncă joi, anulând o întâlnire cu un oficial al președinției, care era programată la Primărie, a declarat Kim Ji-hyeong, un oficial local.

Park Won-soon, un activist civic în vârstă de 64 de ani, care este primarul Seulului din 2011, este considerat drept un posibil candidat al liberalilor la alegerile prezidențiale din 2022.

Park a fost ales primar cu o majoritate zdrobitoare împotriva partidului de guvernământ, deși nu avea experiență politică. Propulsarea sa neașteptată în a doua cea mai puternică poziție din țară a fost văzută ca un semn că sud-coreenii nu mai susțineau politica tradițională.

Fostul avocat pentru drepturile omului, care a candidat ca independent, dar a făcut o alianță cu partidele de opoziție, a devenit un simbol al reformelor. El a fost reales în funcția de primar în 2014 și în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here