Secția de mari arși de la Iași a fost închisă deoarece inaugurarea oficială a contaminat saloanele

Secția de Mari Arși de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași a fost închisă a doua zi după inaugurarea oficială, la care a participat ministrul demis al Sănătății Sorina Pintea. Motivul este halucinant: saloanele au fost contaminate chiar de invitații la tăierea panglicii.

„Având în vedere faptul că la inaugurarea secției de clinice din data de 16 octombrie 2019 au participat mai multe persoane care au vizitat secția fără echipamente corespunzatoare, a fost necesară dezinfecția ulterioară a spațiului.

După acest proces, în 18 si 19 octombrie au prelevate de catre SPIAM din cadrul unității sanitare, prima serie de probe de sanitație și microfloră care au fost conforme.

Astăzi (23 octombrie) a mai fost prelevat al doilea set de probe, iar rezultatele vor fi gata la începutul săptămânii viitoare.” a transmis chiar Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Referitor la secția clinică de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri din cadrul Spitalului Clinic…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Miercuri, 23 octombrie 2019

Clinica mai are o problemă – nu are personalul necesar.

„Am încheiat dezinfecţia, deci clinica este pregătită pentru a primi pacienţi pe structura marelui ars, deşi nu ne dorim ca astfel de evenimente să se întâmple. Pe lângă cei 91 de angajaţi, mai trebuie angajate alte 72 de persoane “, a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“ pentru Ziarul de Iași.

Concursul pentru ocuparea posturilor libere a fost deschis chiar în ziua când a avut loc inaugurarea iar rezultatele oficiale vor fi anunțate abia la finalul lunii noiembrie.

Un bărbat de 80 de ani, cu arsuri grave pe căile respiratorii, a fost transferat cu un avion SMURD de la Târgu Mureș la Iași, dar a fost internat tot în vechea secție de chirurgie plastică a Spitalului Sf. Spiridon, deoarece secția nouă nu este funcțională.

Lucrările de construcție și amenajare ale secției au fost finanțate de Ministerul Sănătății și au valoarea totală de 40 milioane de lei. Lucrările au durat aproape șapte ani. Valoarea totală a echipamentelor achiziționate este de 11,5 milioane lei.

Noua unitate are 5 paturi pentru mari arși, 5 săli de operație, 5 paturi pentru terapie intensiva intermediara si 10 paturi pentru arsuri mici si medii, maxim 20% din suprafața corpului.

La 16 octombrie, Ministerul Sănătății a transmis că totul este gata.

„Începând de astăzi vor fi operaționale 5 paturi de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iasi ce sunt organizate în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri.” a transmis ministerul la acea dată.

Începând de astăzi vor fi operaționale 5 paturi de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf….

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Miercuri, 16 octombrie 2019

În afară de cele 5 paturi pentru mari arși de la Iași, în România mai sunt alte 18, la Timișoara, București și Brașov. Mai sunt și 10 paturi la Spitalul Clinic de Urgență Copii „Grigore Alexandrescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here