Prinţii William şi Harry, priveghi la sicriul Reginei Elisabeta

meghan markle printul harry kate middleton printul william regina elisabeta
Foto: captura YouTube

Prinţii William şi Harry vor participa sâmbătă la un priveghi tăcut la sicriul regretatei lor bunici, Regina Elizabeth, urmăriţi doar de câţiva dintre numeroşii îndoliaţi care stau la coadă până la 24 de ore pentru a-şi aduce omagiile, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Celor doi fraţi li se vor alătura cei şase veri ai lor pentru a forma un priveghi de 15 minute la Westminster Hall, din centrul Londrei, la o noapte după ce tatăl lor, regele Charles, s-a alăturat celor trei fraţi ai săi într-un omagiu similar adus reginei.

Zeci de mii de oameni au trecut deja pe lângă sicriu într-un flux constant şi solemn, stând la coadă ore în şir la temperaturi scăzute, unii pe tot parcursul nopţii, pentru a-i aduce un omagiu celui mai longeviv monarh al Marii Britanii – o mărturie a afecţiunii de care s-a bucurat.

”Sunt aici datorită serviciului şi dăruirii reginei în ultimii 70 de ani. Stoicismul ei, angajamentul ei profund faţă de ţară – o viaţă remarcabilă. Cred că asta e cel mai lucru pe care îl pot face”, a spus Reuben Fevrier, un contabil în vârstă de 50 de ani din Londra.”

Vineri, prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a fost văzut făcând o reverenţă la sicriu în timp ce trecea, fiind unul dintre primii din cei aproape 100 de preşedinţi şi şefi de guvern care sunt aşteptaţi să participe luni la înmormântarea de stat.

Premierul provinciei canadiane Alberta, Jason Kenney, a fost şi el la coadă.

”Există un sentiment profund de durere şi afecţiune împărtăşită pentru Majestatea Sa în această adunare uriaşă şi diversă de oameni din întreaga lume”, a spus el pe Twitter.

Poliţia din Londra a declarat că înmormântarea va fi cea mai mare operaţiune de securitate pe care a întreprins-o vreodată.

Preşedintele SUA Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron şi liderii Australiei, Canadei şi Jamaicii se vor alătura împăratului Japoniei între participanţi.

Sâmbătă, Regele Charles se va întâlni cu premierii celorlalte 14 ţări în care este şef de stat. El se va întâlni şi cu lucrători din serviciile de urgenţă care ajută la organizarea înmormântării.

Mai târziu, atenţia se va muta asupra tinerilor din familia regală şi a priveghiului lor.

Moştenitorul tronului, William, şi fratele său Harry, care s-au despărţit în ultimii ani după ce Harry s-a mutat în Statele Unite, vor apărea ambii în uniformă militară.

Harry a îndeplinit două stagii în armata britanică în Afganistan, dar până acum a apărut în procesiuni în costume de dimineaţă, după ce şi-a pierdut titlurile militare onorifice, atunci când s-a retras din îndatoririle regale publice.

Priveghiul va avea loc la sicriul de stejar, care stă pe un catafalc îmbrăcat în purpuriu, drapat în Steagul Regal şi cu coroana imperială cu bijuterii a statului aşezată deasupra.

Celor doi fraţi li se vor alătura verii lor, Peter Phillips şi Zara Tindall, copiii prinţesei Anne, prinţesele Beatrice şi Eugenie, copiii prinţului Andrew şi Louise şi James, copiii prinţului Edward.

”Forţa Siberiei 2” – noul gazoduct al Rusiei către China va ”înlocui” Nord Stream 2, începând din 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here