Prințul-Moștenitor al Iranului: Doborârea avionului a fost crimă împotriva umanității. Khamenei și regimul trebuie să plece

sursa: Facebook / The Official Site of Reza Pahlavi

Prințul-Moștenitor al Iranului, Reza Pahlavi, își plânge compatrioții care și-au pierdut viața după ce regimul de la Teheran a dat jos, cu o rachetă, un avion de pasageri care tocmai decolase de pe aeroportul capitalei iraniene.

Reza Pahlavi, care trăiește în exil în SUA de când revoluția islamică i-a forțat tatăl, Șahul Mohammed Reza Pahlavi, să fugă din țară în 1979, este de părere că întreaga tragedie poate fi considerată o crimă împotriva umanității. Principalul responsabil este chiar liderul suprem, Ayatollahul Ali Khamenei, crede cel care reprezintă pentru foarte mulți iranieni speranța schimbării și modernizării.

„Nu este eroare umană. Este o crimă împotriva umanității. Cel care, într-un mod iresponsabil, a dat putere gorilelor sale să tragă liber în oameni inocenți trebuie să suporte întreaga responsabilitate. Până aici! Khamenei și regimul trebuie să plece” a scris Prințul Moștenitor Reza Pahlavi pe pagina lui oficială de Facebook.

În paralel, Mike Pompeo a distribuit, pe contul lui de Twitter, un videoclip de la un protest din Iran. Clipul a fost însoțit și de mesajul: „Vocea poporului iranian este clară. Sunt sătui de minciunile regimului, de corupție, incompetență și de brutalitatea Gărzilor Revoluționare sub cleptocrația lui Khamenei. Suntem alături de poporul iranian, care merită un viitor mai bun”. Secretarul de Stat american a pus și link către contul de Twitter al liderului suprem al Iranului.

Prințul Reza Pahlavi este principalul lider al exilului iranian și al opoziției democratice față de regimul ayatollahilor. El dorește un stat secular și democratic în Iran, subînțelegându-se o monarhie constituțională pe model european. Fiul Șahului este apropiat și de actuala administrație americană.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here