Pro România și ALDE renunță la fuziune

Reprezentanții Pro România și ALDE au anunţat, marţi, că au decis convocarea de Congrese Extraordinare pentru întreruperea procesului de fuziune.

Biroul Executiv al Pro România s-a reunit pentru a discuta raportul Grupului de lucru cu privire la fuziunea cu ALDE.

Conform concluziilor prezentate în urma discuţiilor cu reprezentanţii ALDE, Biroul Executiv al Pro România a decis convocarea congresului, potrivit Agerpres.

Acceptând şi respectând diferenţele doctrinare şi de viziune, Pro România şi ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide îşi vor continua eforturile şi lupta pentru apărarea celor loviţi deopotrivă de criză şi de actuala guvernare. Congresul Naţional Extraordinar al Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15,00, şi se va desfăşura online, pentru respectarea măsurilor de siguranţă în contextul pandemiei. Ordinea de zi şi alte informaţii relevante vor fi comunicate ulterior„, se precizează într-un comunicat de presă al Pro România. 

La rândul său, Delegaţia Permanentă a ALDE a decis convocarea Congresului Extraordinar pentru întreruperea procesului de fuziune cu PRO România

Delegaţia Permanentă Naţională a ALDE, întrunită în data de 26 ianuarie a.c., a decis convocarea în data de 26 februarie 2021 a Congresului Extraordinar al partidului pentru denunţarea protocolului de fuziune cu PRO România şi întreruperea demersurilor de fuziune dintre cele două formaţiuni politice.

Diferenţele de viziune cu privire la viitorul comun au făcut ca reprezentanţii ALDE, reuniţi în cadrul Delegaţiei Permanente, să adopte această decizie. ALDE şi PRO România vor continua să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu.

ALDE va continua să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor, reprezentând interesele clasei de mijloc, ale acelora care lucrează în serviciul public, ale întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, ale practicienilor profesiilor liberale, ale românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilităţii pentru propriul destin, pentru soarta comunităţii şi prosperitatea naţiunii.

Congresul Extraordinar al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor-ALDE va avea loc în data de 26 februarie 2021, ora 15:00, şi se va desfăşura prin sistem de videoconferinţă, având în vedere măsurile de restricţie privind organizarea evenimentelor în contextul stării de alertă şi al pandemiei”, a precizat Departamentul Comunicare al ALDE într-un comunicat citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here