Procurorii DNA au descoperit o epavă antică din lemn în zona plajelor ”Trei papuci” și ”Modern” din Mamia

Sursa foto: Facebook

Procurorii DNA care anchetează probe într-un dosar privind extinderea plajelor din zona Mamaia au descoperit o construcție de lemn, îngropată aproape în totalitate în nisip. Vestigiile au fost localizate la aproximativ 2 mile în larg, în zona cuprinsă între plaja Modern și Trei papuci, la 25 de metri adâncime. Rămășițele din lemn ar putea fi de fapt o epavă antică, relatează publicația locală Info Sud Est.

Fragmentele lemnoase descoperite sunt dispersate pe o suprafață de aproximativ 20 de metri, iar în aceasta se conturează ceea ce pare a fi un catarg.

Direcția Județeană de Cultură a primit o solicitare din partea DNA Constanța prin care procurorii cer instituției să conserve in situ zona în care au fost descoperite bucățile lemnoase.

O bucată de aproximativ 40 de cm, desprinsă din construcția mare, a fost prelevată și urmează a fi trimisă la analize pentru datarea cu Carbon14, pentru a fi stabilită epoca din care provin fragmentele lemnoase, informează info.sud-est.ro
În luna ianuarie, DNA Constanța a deschis un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor, în etapa a doua a proiectului, de peste 750 milioane de euro, au declarat pentru Info Sud-Est surse din Autoritatea Navală Română.

Intervenția procurorilor Anticorupție ar fi avut loc după ce mai multe monede antice ar fi fost găsite în nisipul proaspăt excavat din largul mării.

Procurorii DNA au trimis ANR o solicitare prin care au cerut interzicerea accesului oricăror nave și exploatarea fundului mării în perimetrul care urmează să fie cercetat de scafandri. Zona vizată de procurori se află la aproximativ 6 kilometri în larg, în dreptul plajelor ”Modern” și ”3 Papuci”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here