O nouă statuie a lui Hristos în Brazilia. Va fi mai înaltă decât cea a Mântuitorului din Rio de Janeiro

O statuie a lui Hristos, construită în oraşul brazilian Encantado, va fi avea o înălţime mai mare decât cea a Mântuitorului din Rio de Janeiro. Proiectul urmează să fie finalizat anul acesta, scrie BBC.

Hristos Protectorul din oraşul sudic Encantado va avea 43 de metri înălţime, cu tot cu piedestal, şi va fi a treia cea mai înaltă statuie a lui Iisus din lume.

Capul şi braţele întinse au fost adăugate săptămâna trecută structurii pentru care a început construcţia în 2019.

Ideea a fost a unui politician local, Adroaldo Conzatti, care a murit în luna martie din cauza Covid-19.

Proiectul de 350.000 de dolari este aşteptat să fie finalizat anul acesta, au spus reprezentanţii Asociaţiei Prietenii lui Hristos. El a fost finanţat prin donaţii făcute de persoane fizice şi companii.

Statuia are o amplitudine de 36 de metri, iar un ascensor interior va duce turiştii către un punct de observaţie la 40 de metri înălţime.

Doar statuia Jesus Buntu Burake din Sulawesi (Indonesia), şi Christ the King din Swiebodzin (Polonia) sunt mai înalte, cu 52,55 metri, respectiv 52,5 metri, inclusiv piedestalul.

Emblematica Hristos Mântuitorul din Rio, care se află în prezent în proces de restaurare, are înălţimea de 38 de metri. În lume, există multe alte statui care sunt mai înalte, inclusiv unele dedicate Fecioarei Maria şi lui Buddha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here