Comisarul-sef Marian Mihoci, seful Serviciu Omoruri din cadrul Politiei Capitalei si Alexandru Anghel, procurorul criminalist, din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti, fac declaratii cu privire la cercetarea in dosarul incendiului survenit la spitalul Matei Bals, in București, vineri 29 ianuarie. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au susținut o conferință de presă, în contextul incendiului izbucnit vineri dimineață la spitalul Matei Balș, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața, informează biziday.ro.

Principalele declarații:

  • “Se pare, este posibil, să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Se pare că a fost un incendiu și apoi o explozie a două tuburi. Se pare!”
  • La acest moment nu putem dezvălui cauza incendiului. Am evaluat locul faptei și urmează ca zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze.
  • Au fost audiate cinci persoane, infirmiere și un instalator. Vor fi chemate și alte persoane.
  • Cercetările sunt efectuate de Parchetul București sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Am efectuat cercetarea la fața locului. S-au ridicat cadavrele, au fost trimise la IML, mâine vor avea loc necropsiile. Au fost cooptați și specialiști din Petroșani pentru a ne lămuri cu privire la împrejurările producerii incendiului. Mâine va fi reluată cercetarea la fața locului.
  • Au fost ridicate imagini, urmează să fie analizate. Există camere de supraveghere, dar nu în saloane sau pe holuri.
  • Al cincilea cadavru a fost găsit la cercecetarea locului faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here