Rectorul SNSPA: profesorul Mircea Miclea îi datorează scuze preşedintelui României

Într-un articol publicat de Adevărul, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, critică intervenția fostului ministru al învățământului Mircea Miclea. Acesta a criticat modul în care autoritățile au pregătit începerea anului școlar. Mai mult, Miclea a făcut afirmații jignitoare la adresa președintelui Iohannis.

Limbajul civilizat ar trebui să fie normă pentru orice persoană publică, cu atât mai mult pentru un profesor universitar, fost ministru al Educaţiei, care înţelege foarte bine diferenţa dintre un discurs bazat pe idei, fapte, argument şi un discurs de tip tabloid, susține Remus Pricopie în articolul din Adevărul.

Sper ca domnul profesor Mircea MICLEA să realizeze că a greşit şi să-şi ceară scuze pentru jignirile adresate Preşedintelui României, domnul Klaus IOHANNIS.

De asemenea, pentru că tot ne aflăm la început de sezon electoral, aş recomanda partidelor şi competitorilor politici să adopte un minim cod de conduită publică, astfel încât să se renunţe la mesajele grosolane (uneori chiar vulgare), exprimate la adresa adversarilor politici, pentru a face loc dezbaterilor pe marginea proiectelor politice.

PS: Da, ştiu, cele două lucruri mai sus enunţate (scuzele şi codul de conduită publică) nu se vor întâmpla, dar prefer statutul de optimist incurabil, decât pe cel de martor tăcut al deversărilor publice de grosolănii şi mojicii, amplificate, din păcate, şi de o parte a presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here