Proiect european de monitorizare a exemplarelor de nurcă europeană din Delta Dunării

Specialiştii au identificat exemplare de nurcă europeană în diferite zone din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene la care participă mai mulţi experţi externi.

”Identificam nurci europene în diferite zone în vederea cartării distribuţiei în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Aceste acţiuni de monitorizare sunt realizate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării – Tulcea (în colaborare cu mai mulţi experti externi) în cadrul proiectului „Revizuirea planului de management şi a regulamentului RBDD ”, subactivitatea 2.1.a3 Inventarierea şi cartarea speciilor de mamifere”, au transmis, vineri, reprezentanţii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, într-o postare pe Facebook.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în calitate de beneficiar al finanţării şi în parteneriat cu patru entităţi, implementează proiectul „Revizuirea planului de management şi a regulamentului RBDD”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 –2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă Revizuirea Planului de Management si a regulamentului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, arie naturală protejată, sit Natura 2000, pentru creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii.
Nurca europeană (Mustela lutreola L.) este una dintre cele mai rare și periclitate specii de mamifere existente pe continentul nostru, actualmente supraviețuind doar în cinci țări pe glob: Rusia, Spania, Franța, Ucraina și România. Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD) reprezintă unul dintre ultimele refugii ale acestei specii la nivel de areal, care odinioară înregistra o distribuție largă în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here