Proiect PNL de impozitare cu până la 95% a pensiilor speciale. Banii ar merge spre lupta anti-COVID

sursa: Florin Roman / Facebook

„În calitate de lider de grup al PNL de la Camera Deputaților, alături de liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, am depus azi un amendament la OUG 29/2020, prin care solicităm impozitarea progresiva a pensiilor speciale de la 10% si pana la 95%”, a transmis, miercuri, într-un comunicat, Florin Roman, liderul deputaților liberali.

Potrivit acestuia, „în categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcționarii Curții de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare”.

Documentul, mai jos:

Comunicatul integral al lui florin Roman:

  • În calitate de lider de grup al PNL de la Camera Deputaților, alături de liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, am depus azi un amendament la OUG 29/2020, prin care solicităm impozitarea progresiva a pensiilor speciale de la 10% si pana la 95%.
  • Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziționarea de aparatură medicală, echipamente și materiale sanitare, dar și pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus, fie că vorbim de medici, asistenți, polițiști, armata, jandarmi, pompieri, ambulanțieri, biologi și bio-chimiști, personal de triaj, de la IGSU sau funcționari ai serviciilor sociale din primării, care asigură alimentele și medicamentele necesare la domiciliu pentru vârstnici.
  • Propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei. Am optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. În plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maxim intr-o săptămână de parlament, dacă exista voința politica. Pentru că sunt convins că se va bucura de susținerea tuturor forțelor politice responsabile!
  • În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcționarii Curții de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

1 COMENTARIU

  1. Foarte necesar!Sa vedem paduchii rosii -ciolacii si taricenii, cat de multumiti vor fi de asta,ca tot se dau viteji pe la teveurile lor ca vor anularea pensiilor speciale!In iarna,renata- avocata penalilor a atacat la ccr-ul lui dorneanu oug-ul liberalilor,apoi ciolacii au dat jos guvernul!Asta,spre aducere aminte tuturor latrailor pluseristi si pempisti ce inunda cu acuze la adresa PNL internetul zi de zi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here