Propaganda rusă tună și fulgeră după interdicția de intrare în SUA primită de Dragnea

Sputnik, unul dintre cele mai active canale de propagandă rusă, a pornit pe site-ul său în limba română o campanie agresivă de condamnare a deciziei Departamentului de Stat al SUA de a-i impune interdicție de intrare pe teritoriu american fostului șef PSD, Liviu Dragnea, și familiei sale.

„Dacă se mai îndoia cineva care este statutul României în relația cu SUA, acum Pompeo a dat răspunsul: dacă încerci să faci politici independente, ca Dragnea, ca Dragnea vei păți! Iar răzbunarea merge până la familie, caz nemaiîntâlnit de sute de ani!”, se arată într-un material vitriolant publicat de Sputnik după decizia autorităților americane.

Într-un alt articol cu titlu senzaționalist, Sputnik îl scoate la înaintare pe George Harabagiu, un fost ziarist din Neamț apropiat de PSD, pe care jurnaliștii ruși îl numesc „omul din umbră”.

„Mesaj pentru PSD – «Tăcerea mieilor întreține apetitul lupilor!». Cunoscut ca omul de încredere al lui Liviu Dragnea în războiul online, omul de televiziune, analistul politic și investigatorul George Harabagiu a rămas unul dintre foarte puținii care nu l-au uitat pe fostul președinte”, notează sursa citată.

Liviu Dragnea și familia sa au primit interdicție de a intra în Statele Unite din cauza implicării fostului demnitar în fapte de corupție, a anunțat săptămâna trecută Departamentul de Stat.

De asemenea, cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea, au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA.

Liviu Dragnea a fost încarcerat, pe 27 mai 2019, la Penitenciarul Rahova. El este condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here